Sean Penn regisseert vriendin Charlize Theron

Sean Penn zal deze zomer zijn vriendin Charlize Theron regisseren in de nieuwe film The Last Face. Volgens New York Post is dat opmerkelijk, aangezien de film altijd het 'kindje' was van zijn ex-vrouw Robin Wright.

Het script voor de film bestaat al een tijd. Robin heeft er volgens de krant jarenlang tevergeefs mee geleurd. Het verhaal was in de eerdere versie gebaseerd op de strijd tussen de Hutu's en de Tutsi's. De gemoderniseerde versie die dit jaar wordt geschoten, draait om geweld in Liberia en Soedan. Sean zou oorspronkelijk meespelen, maar is nu de regisseur.

"Dit is duidelijk een wraakactie richting zijn ex-vrouw Robin, voor wie The Last Face een soort kindje was", vertelt een bron. "Robin zou er eigenlijk de hoofdrol in spelen. Ze kregen de financiën niet rond. Jaren later heeft Robin het script verkocht. De koper bood het nu aan Sean aan. Ik hoop dat Charlize beseft dat Sean haar gebruikt om wraak te nemen op Robin."

Het management van Sean en Charlize wilde niet reageren op het gerucht, zo schrijft de Amerikaanse site. Robin hoeft zich geen zorgen te maken over werk, want ze speelt de vrouwelijke hoofdrol in het Netflix-drama House of Cards.