Horoscoop 27 december t/m 2 januari

Wat hebben de sterren deze week voor jou in petto?

STEENBOK
Liefde: Als er een conflict ontstaat, leg dan de schuld niet meteen bij de ander. U kunt uw ongelijk moeilijk bekennen, maar wat zou het probleem sneller kunnen oplossen dan toegeven en de harmonie herstellen? Geld: Breng uw geldzaken op orde. Het begin van een nieuw jaar is een prima periode voor het lanceren van nieuwe plannen. Uw vooruitzichten zijn namelijk uitstekend. Gezondheid: Er is weer ruimte voor zorgeloos genieten en dat is wat u nu nodig hebt. Tel tot tien (of  honderd) voordat u explodeert, want u krijgt zeker spijt van een onbezonnen reactie.

RAM
Liefde: De liefde krijgt extra impulsen maar soms zijn er ook heftige confrontaties. Ga rustig na wat uw eigen aandeel in de perikelen kan zijn en geef dat toe. Geld: U hoeft niet in te leveren of uw beleid te veranderen (of dat van uw partner). Een beetje souplesse en begrip zal een rustig vaarwater garanderen. Gezondheid: In de wintervakantie kan het twee kanten op gaan met uw welbevinden. Kies de meest verstandige route door vitamines en eventueel supplementen te slikken.

STIER
Liefde: Er gebeuren spannende dingen. Uw probleem is: hoe behoud ik mijn onafhankelijkheid en geniet ik tegelijkertijd van samenzijn? Geld: De balans in uw portemonnee behouden is lastig, want er wordt aan u getrokken en u wilt niemand voor het hoofd stoten. Toch is grote gulheid nu even geen goede optie. Gezondheid: Op onrust zit u niet te wachten, dus neem de tijd om rustig na te denken over hoe u zonder kleerscheuren een situatie schept, waarin u zich prettig voelt.

TWEELINGEN
Liefde: Als u single bent en u hebt net iemand ontmoet, bent u misschien een beetje onzeker, maar dat is uw nieuwe vlam waarschijnlijk ook. Geld: Een gesprek met iemand met wie u op gespannen voet staat, kan de lucht klaren. Daarna kunt u zorgeloos uw financiële toekomst tegemoet zien. Gezondheid: Maak duidelijk hoe u in het leven staat. Als u afspreekt hoe u de toekomst wilt invullen, bent u een eind op de goede weg om uw geestelijk evenwicht te bewaren.

KREEFT
Liefde: Wie een relatie heeft, kan deze door aandacht verdiepen en wie de ware nog niet tegenkwam loopt een grote kans dat dit nu wel gebeurt. Geld: Op uw werk zijn wat hobbels. Strijk die eerst glad. Dat heeft een positieve kant, want het levert u leuke contacten op met enthousiaste reacties. Gezondheid: Als u twijfelt aan uw conditie is het tijd maatregelen te treffen die u op niveau brengen. Dat hebt u nodig, want binnenkort zullen er nieuwe taken op u afkomen.

LEEUW
Liefde: Opvoeding speelt een belangrijke rol. Kinderen vragen extra aandacht. Met een hartelijk contact kunt u het extra gezellig maken. Geld: Een onverwachte rekening is vervelend, maar ook aanleiding om geldzaken op orde te brengen en uw financiële situatie te stabiliseren. Speculeren is niet slim. Gezondheid: U concentreert zich op gezondheidszaken en daar hoort een dieet bij als goed voornemen. Dat kan positief uitpakken, vooral als u later deze maand wat wankel bent.

MAAGD
Liefde: De liefde blijft evenwichtig en nodigt uit om u te wentelen in de warmte die u ontvangt en teruggeeft. Met een soepele houding blijft het tomeloos genieten. Geld: Maak een lijst met drie aangename activiteiten waar u aan wilt beginnen. Dat u daardoor niet zoveel tijd hebt voor iets anders is geen probleem. Gezondheid: Deze week kunt u het ervan nemen. Dus: tijd voor uzelf! Zin in de bioscoop? Dat boek lezen waar u al een tijd naar hunkert? Een dagje wellness?

WEEGSCHAAL
Liefde: Zonder te vragen komt u nergens, dus stap op uw lief af en deel uw wensen en verlangens. Dan geldt de wet van de wederkerigheid en bereikt u wat u wilt. Geld: Succes ligt om de hoek. Daar ligt het voor het oprapen. U begint aan iets nieuws waar u veel plezier aan kunt beleven als u uw twijfel laat varen. Gezondheid: Het is een veeleisende week waarin veel van u wordt gevraagd en waarin de spanning oploopt. Neem daarom wat extra vrije tijd om op adem te komen.

SCHORPIOEN
Liefde: U wilt weten waar u aan toe bent. Dat vereist een goed gesprek. Dat kan positief uitpakken als u waardeert wat u hebt en u niet richt op wat u wilt. Geld: Het kost moeite na de feestdagen aan de slag te gaan. Bereid u voor op een periode waarin u de handen flink uit de mouwen moet steken. Gezondheid: U kunt zich nu opladen om straks met nieuwe energie en enthousiasme aan de slag te gaan. Schaamteloos genieten van alles wat er op uw pad komt is toegestaan.

BOOGSCHUTTER
Liefde: U mag best even op de rem trappen, omdat u het anders door uw genotzucht niet in de hand houdt. U bent in de stemming om stoutmoedige dingen doen. Geld: Hoe praktischer u het aanpakt, des te beter zal het voor u uitpakken. Als feestbeest door het leven banjeren heeft consequenties. Wilt u die prijs betalen? Gezondheid: Uw zorgeloosheid kan juist zorgen baren als u factoren om uw gezondheid op peil te houden verwaarloost. Let goed op de signalen van uw lichaam.

WATERMAN
Liefde: Uw liefdesleven bloeit, omdat u op handen wordt gedragen. U hoeft daar weinig anders voor te doen dan gewoon uw aangename zelf te zijn en attent te blijven. Geld: Een verstandige planning en de wil om u daar aan te houden, zal u snel een stuk verder brengen. Neem u voor nu geen nieuwe projecten aan te pakken. Gezondheid: Als u twijfelt aan uw gezondheid, ga dan bij de huisarts langs om u te laten geruststellen. Kleed u op de winterkou en neem vitamine C.

VISSEN
Liefde: U laveert tussen uw eigen wensen en behoeften en die van uw partner. Loop niet weg voor spanningen. Neem het heft in handen en bepaal wat u verlangt. Geld: Het is goed om projecten af te ronden, want geldzaken staan onder druk. Later gaat het beter, maar alleen als u bereid bent hard te werken. Gezondheid: U neemt anderen graag op sleeptouw, maar daar krijgt u stress van. Kies uw eigen koers. Als u daarbij vriendelijk glimlacht, blijft u dicht bij uzelf.