Horoscoop 16 t/m 22 augustus

Wat hebben de sterren deze week voor jou in petto?

LEEUW
Liefde: Er broeit iets belangrijks binnenin u, aangewakkerd door een toevallig gesprek. Zolang u daarover blijft zwijgen maakt u dat alleen maar mysterieuzer. Dat maakt uw partner nieuwsgierig, maar wik en weeg uw woorden met zorg. Geld: U krijgt een idee dat u meteen wilt uitvoeren, maar het is beter daar eerst op te broeden en erover na te denken. De nieuwe mogelijkheden onderzoeken doet u nu het beste in uw eentje. Gezondheid: Training in het vermijden van angst en zorgen is een opsteker voor uw gezondheid en de conditie van uw hart. U bent de baas in uw brein.

RAM
Liefde: U zegt wat u op uw hart hebt, maar uw woorden kunnen veel stof doen opwaaien. Vooral omdat er in uw omgeving (kinderen) problemen kunnen opduiken. Blijf daarom tactvol. Geld: U borrelt van de leuke ideeën, dus wees helder. Er wordt naar u geluisterd, zelfs als men het niet met u eens is. Houd de kanalen open. Dat stimuleert positieve groei. Gezondheid: Het is raadzaam de ingrediënten van huidverzorgingsproducten te achterhalen. Deze zijn niet altijd gezond.

STIER
Liefde: Soms ontwijkt u moeilijke vragen. Nu neemt u een duidelijk standpunt in en wilt u dat uw lief u volgt. Dat wil niet zeggen dat dit ook gebeurt. Uw waarheid is uw enige richtlijn. Geld: U hebt meer aan uw huis en gezin uitgegeven, dus is het nu zaak om financieel orde te scheppen en eventueel (tijdelijk) flink te schrappen. Gezondheid: Vakantie betekent plezier, maar niet als er geen sprake is van emotioneel welzijn en harmonie. Daar kunt u zelf aan bijdragen.

TWEELINGEN
Liefde: U wilt geen knoop doorhakken. Toch weet u precies wat u wilt als u gedwongen zou zijn uw beslissing met uw geliefde te delen. Zorg ervoor dat niemand uw richting bepaalt. Geld: Venus glimlacht naar u en dat is een veelbelovend signaal. U ruikt kansen en als u ze grijpt zullen ze hun vruchten afwerpen. Gebruik uw slimheid. Gezondheid: U doet er goed aan voorzorgsmaatregelen te nemen, want er komt een kwetsbare periode aan. Let op voldoende rust en gezonde voeding bijvoorbeeld.

KREEFT
Liefde: U wilt liever niet betrokken worden bij een drama van een ander, maar gaat terecht uw eigen gang. Doe uw best om voor uzelf te bepalen waar u het meest aan hebt. Geld: Doe geen beloftes waarvan u niet zeker weet of u ze wel kunt nakomen. Dat vraagt om moeilijkheden. Neem de tijd na te denken als iets van u wordt gevraagd. Gezondheid: U voelt zich niet zo luchthartig als u doet voorkomen. Die schijnvertoning is een belasting, dus verberg uw emoties niet langer.

MAAGD
Liefde: U hebt heus wel gelijk, maar dat gelijk niet te willen krijgen is een teken van echte wijsheid. Dat zal later wel blijken. Voorkom dat u in de val van uw eigenwijsheid trapt. Geld: Ga na wat voor u het verschil is tussen wat u verlangt en wat u werkelijk nodig hebt. Dat schept duidelijkheid en levert ook besparingen op. Gezondheid: Augustus is de maand van de vliegende insecten. Neem maatregelen: zorg bijvoorbeeld voor een schone keuken, plaats horren en laat het af en toe waaien in huis.

WEEGSCHAAL
Liefde: Als u een begripvolle houding aanneemt kunt u meer medeleven of liefde tentoonspreiden dan door iemand angst aan te jagen met een scherpe tong. Geld: Uw financiële positie is nogal gestrest, maar daar komt verbetering in. Dat is geen reden om nu al royaal te gaan uitpakken. Even wachten is slimmer. Gezondheid: Ontspanningsoefeningen helpen om na te gaan wat u echt belangrijk vindt in het leven. Hoe eerder u ermee begint, hoe sneller u zich weer lekker voelt.

SCHORPIOEN
Liefde: Het dient geen doel uw geheimen te openbaren, ook al hebt u daar behoefte aan. Het kan meer schade veroorzaken dan u lief is. Wacht op een geschikt moment. Geld: Verborgen problemen in de woning kunnen aan de oppervlakte komen. Snel repareren, ook al gaat het een lieve cent kosten. Gezondheid: Een verhoogde intensiteit in uw emotionele leven kan u uitputten. U kunt er bovenop komen door dat innerlijke gewoel te overwinnen en uw vitaliteit te verbeteren.

BOOGSCHUTTER
Liefde: Uw hang naar plezier steekt de kop op, maar dat mag u niet afleiden van uw aandacht voor uw geliefde. Zet dus uw beste beentje voor en geniet later van de beloning. Geld: U hebt de mentale kracht en de concentratie om een klus af te maken. U kunt rekenen op de steun van vrienden, die het u nog gemakkelijker maakt. Gezondheid: De supermarkt puilt uit van verrukkelijk fruit, maar twee porties per dag is voldoende. U krijgt anders te veel suikers binnen.

STEENBOK
Liefde: Accepteer uw eigen verantwoordelijkheid in een recent drama en begin vol goede moed aan een nieuw en positiever hoofdstuk. Laat emoties niet hoog oplopen. Geld: Als u vooruit wilt is het noodzaak eerst de rommel op te ruimen en weg te doen wat een hindernis kan zijn. Maak meer ruimte. Gezondheid: U hebt een tumultueuze tijd achter de rug en het is goed om af te koelen. Mijd mensen die uw leven ingewikkelder maken dan nodig is. Geef anderen niet de schuld.

WATERMAN
Liefde: Uw gevoelens gaan met u aan de haal. U denkt dat u de situatie begrijpt, maar ontdekt dat niet alles is zoals u het ervaart. Gelukkig kunt u snel uw evenwicht herstellen. Geld: Als iemand u een mogelijkheid biedt om extra geld te verdienen, is het goed om eerst na te gaan of het wel verantwoord is. Ga op onderzoek uit. Gezondheid: De zomerse verleiding is groot om nog maar eens het glas te heffen. Bedenk dat dit bij ouderen kan leiden tot spierverlies.

VISSEN
Liefde: In de vakantie kunnen spanningen ontstaan doordat u te veel op elkaars lip zit. Het is een test waarvan u de uitkomst zelf bepaalt door een relaxte houding aan te nemen. Geld: Uw sociale netwerk helpt u om vooruit te komen. U bent niet zozeer geïnteresseerd in gezelligheid, maar wilt er meer constructiefs uithalen. Deel wat stroomstoten uit. Gezondheid: Uw behoefte om uw gezondheidsregime drastisch te wijzigen is een goed teken. Nu nog de juiste maatregelen nemen.