WEEKEND JAARHOROSCOOP 2016

Elk nieuw jaar geeft weer nieuwe kansen. Wordt 2016 een jaar vol liefde voor u? Of heeft u meer geluk op financieel gebied? Hoe het ook zij, het belangrijkste is dat u gezond blijft. Lees in de Weekend Jaarhoroscoop wat u te wachten staat op werkgebied en in relaties, maar ook over financiële mee- of tegenvallers en hoe u kwaaltjes kunt vermijden.

Vooral op sociaal gebied gaat u scoren

Algemeen: De Ram gaat een gelukkig jaar tegemoet. De veranderingen in uw leven hebben sinds 2008 uw bestaan enigszins op z’n kop gezet, maar die pakken nu gunstig uit. Vooral op sociaal gebied gaat u scoren, dus wordt het alleen maar gezelliger en boeiender. Bij Rammen die voor 9 april zijn geboren, zullen de veranderingen nog even voortduren. Wie van daarna is, staat een jaar te wachten waarin u zichzelf  qua imago opnieuw gaat uitvinden.

Liefde: Serieuze liefde is lange tijd nogal problematisch geweest. Dat was voornamelijk te wijten aan uw eigen halsstarrige houding en uw drang naar onafhankelijkheid. Dat was een leerproces waar u nu profijt van kunt hebben. Het profiel van uw (toekomstige?) geliefde is een ontwikkeld en filosofisch ingesteld persoon. Als u erin slaagt op één lijn te zitten in beider denkwereld, dan brengt 2016 de harmonie waar u al zo lang naar snakt.

Geld: De situatie blijft min of meer hetzelfde, maar als geldproblemen zich blijven voordoen, heeft dit te maken met nonchalance. U zult meer aandacht moeten besteden aan financiën en orde op zaken stellen. Om meer te verdienen is het goed uw charme en sociale circuit uit te breiden. Met uw zakentalent scoort u het best in de wereld van schoonheid, mode en cosmetica. Veel contacten met welgestelde figuren effenen dat pad.

Carrière: Concentratie op dit gebied legt u geen windeieren. Velen van u hebben al een andere werkkring gevonden of gaan dit binnenkort doen. Als u zich als een kameleon weet aan te passen aan nieuwe situaties en stormen weet te trotseren, dan ligt succes voor het grijpen. Dat kan ook te maken hebben met buitenlanders of reizen die u gaat maken. Ook hier geldt: niet verslappen, maar het roer stevig vasthouden en koersen naar de bestemming van uw dromen.

Gezondheid: Vermijd stress en piekeren. Dat is een zinloze bezigheid die niets toevoegt. Ook woede en angst zijn factoren die uw gezondheid negatief kunnen beïnvloeden. Uw hart krijgt daar steeds weer een opdonder van en dat kan uw systeem verzwakken. De remedie is: uzelf trainen om afstand te nemen van spanningen. Laat het geen bezit van u nemen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Het gaat in 2016 niet om meer en nog meer

Algemeen: De turbulentie uit het verleden maakt plaats voor een kalmer bestaan. De drukte in uw hoofd verdwijnt en die ruimte wordt ingevuld door spiritualiteit. U ziet meer details en hebt een open oog voor plezier, kinderen, reizen en lezen. U laat sommige opvattingen los en kiest voor nieuwe, die beter bij u passen. Het gaat in 2016 niet om meer en nog meer, maar om de beperking en de keuze voor kwaliteit. U komt dichter bij uw kern.

Liefde: Uw liefdesleven is de afgelopen twee jaar flink op de proef gesteld. Het was niet eenvoudig om de moed erin te houden, maar door alle verwikkelingen bent u heen gekomen. Dit jaar bevindt u zich in rustiger vaarwater, ook op seksueel gebied. U bent er intussen achter gekomen dat er meer nodig is voor een stabiele verhouding dan seksuele aantrekkingskracht. Een buitenlander kan uw pad kruisen in een exotische sfeer. U weet nu hoe u daarmee om moet gaan.

Geld: Voorspoed en welvaart gaan een gelukkige combinatie aan. Het zit u gewoon mee. Daarom kunt u gerust op uw voorgevoel afgaan als u denkt dat u een gokje kunt wagen. Als er toch een probleem ontstaat, lost u dat op door het extra aandacht te geven. Dat maakt het leven gemakkelijker en overzichtelijk. Voldoende reden voor optimisme. Investeren is een goed idee en als u ergens geld voor nodig heeft, kost het weinig moeite om daar aan te komen.

Carrière: Nu u over de inhoud van uw portemonnee niet hoeft te klagen, staat de carrière ook niet onder druk. Het is wel goed zo. U streeft niet per se naar hoger en beter, maar kiest voor meer menselijkheid en idealisme. Dat geeft een heel andere bevrediging dan een prettig banksaldo. Het is wel raadzaam alle technologische ontwikkelingen op de voet te volgen, anders loopt u een achterstand op die moeilijk is in te halen. Feesten en leren gaat goed samen.

Gezondheid: Uw energiepeil is hoog en dat blijft zo, al zullen er korte perioden zijn waarin u enige druk ervaart, maar dat gaat snel weer over. Uw gezondheid baart u geen zorgen en als u erin slaagt uw lichaam af en toe eens te verwennen met een massage (vooral uw hoofd en nek) dan voelt zich steeds weer als herboren.

 

Met wat durf wordt het een lucratief jaar

Algemeen: Uw huiselijk leven krijgt plezierige accenten. U dobbert lekker door het leven in 2016 en maakt zich niet al te druk. Natuurlijk zijn er vervelende of droevige momenten, maar u veert weer snel overeind. Uw relaties staan wel onder druk. Vriendschappen die op los zand stonden, zullen verdwijnen en daar komen gemakkelijk nieuwe voor in de plaats. Op sociaal gebied dus enerverend en ook zuiverend. Wel wordt duidelijkheid van u gevraagd.

Liefde: U bent bijzonder kritisch als het om de liefde gaat. De kwaliteit moet top zijn, anders hoeft het niet. Dat trekt een zware wissel op uw geliefde of een eventueel toekomstige partner. Daarmee maakt u het uzelf nogal lastig. U let vooral op details en die irriteren u snel. Als u uw ergernis ombuigt in positieve communicatie wordt het steeds iets beter, maar dat kost moeite. Pas na medio september bent u op uw gemak met een lichtvoetige liefde.

Geld: Er is al lange tijd sprake van een gebrek aan evenwicht in geldzaken. U zult nog even geduld moeten hebben tot in het najaar, want dan gaat de zon echt in uw geldhuis schijnen. Als u uw schrijftalent ontwikkelt, zal het steeds beter gaan, zij het met wisselvallige periodes. De kansen zullen blijven komen en het is geheel aan uw ijver en inzet of u ze kunt verzilveren. Met wat durf en doorzetten wordt het toch nog een lucratief jaar.

Carrière: Het gaat niet zozeer om het inkomen, want dat loopt wel los. Het gaat vooral om de status die u met uw werk bereikt. U houdt van glamour en grandeur en in die wereld kunt u interessante resultaten behalen. Ook hier gaat het op en neer, maar laat u niet ontmoedigen door enige tegenwind, want die gaat snel weer liggen. Uw geldplaneet is de maan en die is nogal wispelturig. Bij nieuwe en volle maan kunt u vol gas geven en de buit binnenhalen.

Gezondheid: Er komen enkele kwetsbare momenten, met name in maart, september en december. Het is goed om dan preventieve maatregelen te nemen. Uw dikke darm kan last veroorzaken, dus let daar nauw op. Jojodiëten hebt u al genoeg geprobeerd, dus kies nu voor een wat standvastiger leefstijl. Daar hoeft u uw behoefte aan genot en plezier niet aan op te offeren, maar wat meer zelfbeheersing en regelmaat is nodig.

 

U neemt afscheid van mensen die u hinderen

Algemeen; Het wordt een jaar met verdieping. U gaat zich voor serieuze onderwerpen interesseren en wilt daar meer van weten. Daardoor neemt u afstand van oude en vertrouwde concepten en omarmt nieuwe denkbeelden. Ook materieel verschuift het een en ander. Dat kan uw interieur of zelfs een verhuizing zijn. U neem verder afscheid van mensen die u hinderen of negatief beïnvloeden. Die zuivering trekt door het hele jaar en dat lucht op.

Liefde: U bent heel voorzichtig in de liefde. Een kruidje-roer-me-niet die zich niet zo snel overgeeft. Toch komen er dit jaar volop kansen om mensen te ontmoeten die u het hoofd op hol kunnen brengen. In april, augustus en september is Cupido bijzonder actief. Met een wat gemakkelijke houding kan dat opwindende momenten met zich meebrengen. Laat u maar meevoeren en u spoelt vanzelf wel ergens aan. Vooral in de medische sfeer komt u ze tegen.

Geld: U moet het in 2016 vooral hebben van uw communicatiekracht. Schrijven en spreken gaat u goed af en daarmee is geld te verdienen. Luister naar mensen in uw omgeving die uitstekende ideeën aandragen en doe er uw voordeel mee. Begin maart en september is er wat opschudding betreffende geldzaken, maar met uw verstandige aanpak ijlt dat weer voorbij. Jagen op geld hoeft niet. Het overkomt u vanzelf als u de signalen oppikt en ernaar handelt.

Carrière: U hoeft niet ver te zoeken om kansen te vinden waarmee u uw carrièremogelijkheden verbetert. Ze liggen bij u om de hoek en dus voor het grijpen. Ze kunnen zich onverwacht voordoen, daarom is alertheid geboden. U bent erg op uw zelfstandigheid gesteld, dus als freelancer kunt u goed uit de voeten. Het internet biedt interessante aanknopingspunten. U bent een streber, maar met krampachtigheid bereikt u niets.

Gezondheid: U let goed op uw fysieke conditie, maar extra aandacht voor uw maag is geen overbodige luxe. Dat heeft vooral te maken met wat u eet en hoe. Veel aandacht en respect voor gezond voedsel draagt bij aan uw gezondheid. Ontspanning is het sleutelwoord voor uw welzijn. Als er een conflict dreigt, ga het uit de weg of maak er snel een einde aan. Dwing uzelf positief te blijven en het leven van de zonzijde te begroeten. Neerslachtigheid maakt ziek.

 

De Leeuw wil vooral drama en onstuimigheid

Algemeen: Het gaat het komende jaar van een leien dakje. Alles loopt op rolletjes, met als sluipend gevaar dat u een beetje blasé wordt. Als de geneugten van het leven op een presenteerblaadje worden opgediend, neemt u het voor zoete koek aan. Daarom zullen er momenten zijn die u wakker schudden. Dat is nodig om u te laten beseffen hoe bevoorrecht u eigenlijk bent. Bemoei u vooral met uw eigen zaken, niet iedereen past in het plaatje dat u voor ze schetst. Leven en laten leven, zo hoort het.

Liefde: Niets te klagen en daar duikt meteen de kleine complicatie op. De Leeuw wil drama en onstuimigheid. Geen zoete, langzaam voortkabbelende relatie, maar liever opzwepende toestanden. Singles kunnen zich daarom gemakkelijk verliezen in spannende types die uiteindelijk alleen teleurstelling met zich mee dragen. Enige bezinning vooraf is dus gewenst, ook gieren de hormonen door uw lijf. Bestaande relaties verdiepen zich als u daar moeite voor wilt doen.

Geld: Ook op dit gebied is er geen vuiltje aan de lucht. U ontvangt het gemakkelijk en laat het soepel rollen. Gebruik geld daarom verstandig en denk aan een appeltje voor de dorst, want dat appeltje hebt u dit jaar een paar keer nodig om een tegenslag op te vangen. Soms is het belangrijk iets in de financiële structuur te veranderen om de inkomsten in goede banen te leiden. Wees daar scherp op. Bezit neemt in waarde toe en wie belegt, kan daarvan profiteren.

Carrière: Het is niet zozeer de voortgang in uw carrière als wel het plezier in uw werk dat er toe doet. U bent nogal gesteld op status, maar die krijgt u eerder in uw sociale omgeving. Het zijn vooral mensen in uw nabije kring die u financieel in het zadel kunnen helpen. Met een duidelijke focus op kansen die u worden aangeboden, kan het snel gaan. Doet u dat niet, dan verdwijnen ze net zo snel. Creatief denken en doen is gunstig voor die vooruitgang.

Gezondheid: Er zijn geen tekenen die duiden op achteruitgang, want u bent en blijft gezond, met name dankzij de aandacht die u aan uw lichaam besteedt. De enige kink in de kabel kan uw aanleg voor ingebeelde ziektes zijn. Daarom hoeft u niet meteen naar de arts te rennen als u denkt dat u iets onder de leden heeft, want met rust en regelmaat gaat dat meestal snel weer voorbij. Uw lichaamshouding vraagt wel om aandacht. Zorg voor soepelheid.

 

U kunt intens genieten van uw luxeleven

Algemeen: Uw idealisme krijgt dit jaar een vruchtbare voedingsbodem. Dat gaat goed samen met een betere financiële positie. Het bijt elkaar niet. Het biedt wel de mogelijkheid om te experimenteren, ook op seksueel gebied. Een jaar om te ontdekken en langs nog onbegaande paden te gaan. Uw imago gaat erop vooruit dankzij de aandacht die u aan uw uiterlijk besteedt. Dat mag wat kosten, want u kunt het zich wel permitteren.

Liefde: Hier en daar een rimpeling in de liefdesvijver is noodzakelijk om de gewenste harmonie te herwinnen. Als u in de liefde oplossingsgericht bent, komt het op z’n pootjes terecht. Het streven naar volmaaktheid is nobel, maar altijd gedoemd te mislukken. Met wat meer incasseringsvermogen om die dip op te vangen, komt u verder. Eerst vrede in uw eigen hart en dan pas verlangen dat een ander daarin meegaat. Dat is uw recept voor geluk.

Geld: U straalt welvaart uit en hangt aan een luxe leven. Daar kunt u intens van genieten. Uw mogelijkheden om te verdienen bevinden zich in de wereld van wonen en voedsel. Als u daar uw creativiteit op loslaat, komt u voor aangename verrassingen te staan. U hebt de wind in de rug en als u wat steviger op de pedalen trapt, stijgt uw inkomen navenant. U trekt mensen aan met een riant gevuld banksaldo en dat blijkt een sterke stimulans.

Carrière: Nu er in geldzaken geen storm op til is, zou u zich wat nadrukkelijker met uw carrière kunnen gaan bemoeien, maar uw ambitieniveau is laag. Het gaat toch goed? Nou dan! Huis en haard zijn dit jaar belangrijker en krijgen daarom meer aandacht. Op enkele momenten zult u de teugels wat strakker moeten aantrekken, maar over het algemeen kunt u ze rustig laten vieren. Nieuwe projecten zijn nu niet zo interessant. Onderhoud van wat er nu loopt, is dat wel.

Gezondheid: Veel Maagden zijn echte gezondheidsfreaks. Ze hollen achter trends aan, geven goud geld uit aan diverse kuren en methodes, terwijl de enige en beste methode is: soepele spieren en een probleemloze spijsvertering. Daarvoor hebt u al die trends niet nodig. Lichamelijke oefening en trainen maken voldoende dopamine aan om u lekker te voelen. Met een dagelijkse routine komt u zonder ongemak en met veel voldoening het jaar door.

 

U heeft een voorkeur voor andersdenkenden

Algemeen: Uw gevoelsleven ondergaat een metamorfose. U gaat ontdekken wat wel en wat niet bij u past en ontdoet zich van alles wat u stoort. Dat is een vrij langdurig proces, maar u vaart er wel bij, want het verlicht en ruimt ballast op. Dat heeft ook gevolgen voor uw liefdesleven, want daar kan ook sprake zijn van een grote schoonmaak. U hang naar zuiverheid en eerlijkheid voert de boventoon. Uiteindelijk komt u daar fris en fruitig uit tevoorschijn.

Liefde: Uw hartstochtelijke karakter heeft al voor heel wat gebroken harten gezorgd en ook dit jaar bent u niet gevrijwaard van opwinding. Uw voorkeur voor opmerkelijke en andersdenkende types is daar debet aan. Om dat tumult enigszins te dempen is het raadzaam uw geliefde voldoende ruimte gunnen om te bewegen, vooropgesteld dat die niet negatief wordt gebruikt. Accepteer veranderingen in de relatie en ga daarin mee. Dat verhoogt de passie.

Geld: Het verstand neemt de overhand, want dit jaar gaat u niet als een wilde met geld om, maar voert u een intelligent beleid om binnen de grenzen van uw financiële mogelijkheden te blijven. Dat strookt niet met uw onbesuisde verlangen om aan impulsen toe geven, maar is wel heilzaam voor de groei van uw vermogen. Schuld aflossen en een zorgvuldige administratie geeft u overzicht en een goed, gerust gevoel.

Carrière: U krijgt tijdelijke aanvallen om een tandje bij te zetten, maar in het algemeen hobbelt u rustig voort op de ingeslagen weg. U hebt geen behoefte aan grootse en meeslepende veranderingen en dat is maar goed ook, want daarmee voorkomt u risico’s en kostbare avonturen. Behoud van wat u hebt en genieten van een toevallige meevaller maakt het leven prettig. Uw charmante persoonlijkheid zorgt voor een geëffende weg richting uw doelen.

Gezondheid: De eerste helft van januari en de laatste helft van december zijn periodes waarin u moet opletten en signalen in uw lichaam aandacht moet schenken. Problemen worden vaak veroorzaakt door getob en ongerustheid. Dat heeft effect op de functie van uw hart. Kalmte zal u redden. Liefdevol met uw voeten omgaan en ze met comfort en aandacht omringen zorgt ervoor dat u stevig in het leven staat. En laat u niet afbrengen van een voornemen een spirituele geneeswijze te volgen.

 

U krijgt steun van invloedrijke mensen

Algemeen: Het wordt een jaar om u te ontdoen van benauwde opvattingen en eigenschappen. Zie het breed en met veel perspectief. Accepteer levenslessen als een geschenk en niet als een belemmering. Stel u open voor anderen en vooral voor veranderingen in uw gevoelsleven. Dat kan ingrijpend zijn, maar niets iets om voor op de loop te gaan. Integendeel, probeer ervan te genieten en ervaar het als zinnig en positief. Dan komt u als herboren uit 2016 tevoorschijn.

Liefde: Uw zelfvertrouwen is sterk en dat is te merken. U bent aantrekkelijk voor de andere sekse, vooral als ze in zakelijk opzicht ook iets voor u kunnen betekenen. Dat schuilt men name in de herfst een gevaar in, want dan wordt u aangetrokken  door iemand buiten uw vertrouwde omgeving. Hoe u daarmee omgaat, hangt van uw persoonlijke integriteit af en hoe ver u daarin mee wilt gaan. U maakt in ieder geval een aantal nieuwe vrienden.

Geld: U krijgt van invloedrijke mensen steun die uw welvaart aanwakkeren. Belangstelling in techniek kan ook winstgevend blijken. Als u iets heeft bedacht waar u geld aan denkt te kunnen verdienen, is het beter eerst uw intuïtie te raadplegen. Goed luisteren naar wat uw gevoel u vertelt en dat niet laten overschreeuwen door hebzucht of avontuurlijke aandrang. Volg liever uw hart dan de roep van de geldkist. Later dit jaar alles evalueren of opnieuw structureren.

Carrière: U deint nog steeds op de golven van het succes van het vorig jaar. U hebt inderdaad uw sporen verdiend, maar dat is geen reden om op uw lauweren te gaan rusten. U hebt veel waardering ondervonden van uw inspanningen en daarom is dit een mooi jaar om daar rustig op voort te borduren. Als u zich verdiept in de mystiek van de financiële dimensies wordt u veel wijzer en kunt u de betrekkelijkheid van roem en rijkdom beter begrijpen.

Gezondheid: U bent gevoelig voor strubbelingen in huiselijke kring en zonder het te beseffen kan dat doorsijpelen naar uw lichamelijke welzijn. Maak daarom resoluut een einde aan geschillen of situaties die u negatief beïnvloeden. Ze schaden op den duur uw gezondheid. U hoeft zich niet alles aan te trekken, want dat weegt te zwaar op uw schouders. Schud zorgen zoveel mogelijk van u af en vermijd iedere vorm van zwaarmoedigheid.

 

In de lente viert de liefde hoogtij

Algemeen: Uw levenslust is legendarisch, maar dit jaar zal doorspekt zijn van serieuze momenten en bezinning. Uw originele manier van denken komt daarbij goed van pas. U bent minder geneigd om de korte termijn te bekijken, u bent meer bezig met de toekomst. U realiseert u dat u ouder wordt en wat daar de gevolgen van zijn. Daarmee bent u een graag geziene gast aan de gesprekstafel, want uw visie en denkwijze blijven verrassend.

Liefde: Het bruist minder dan in voorgaande jaren, maar dat heeft te maken met de aandacht voor uzelf en uw innerlijk. Vriendschappen blijven bloeien. U kunt soms nogal onaantastbaar en afstandelijk overkomen en dat belemmert de liefdesstroom. U zult wat meer uw best moeten doen uw affectie te tonen en warmte te verspreiden. In de lente viert de liefde hoogtij, laat dat de maatstaf zijn voor de rest van het jaar. Liefde is soms hard werken.

Geld: Er staan een aantal uitdagingen op u te wachten die u gretig zult aanpakken, maar doe het rustig aan. Er is geen enkele noodzaak u over geldzaken druk te maken, want de inkomstenbron blijft gestadig vloeien. Uw gulheid wordt geroemd, maar blijf er wel alert op dat daar geen misbruik van wordt gemaakt. Maak onderscheid tussen profiteurs en echte vrienden. Contacten met het buitenland kunnen ook succes brengen. En dat bevredigt uw reislust weer.

Carrière: U ontvangt niet alleen erkenning om wat u presteert, maar ook om wie u bent en wat u uitstraalt. Wat dat betreft kunt u zich meten met sterren en prominenten. Het is charisma en dat is de toegangspoort tot succes. Het kleeft aan u en maakt u aantrekkelijk, ook om zaken mee te doen. Geniet van die natuurlijke gave die u met het grootste gemak in klinkende munt kunt omzetten. Die status is eigenlijk nog belangrijker dan de opbrengst.

Gezondheid: U vindt een goede gezondheid de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het niet. Het is daarom verstandig uw lijn en uw conditie scherp  in de gaten te houden, ook al vindt dat niet nodig. Let ook op de werking van uw nieren en lever. Lees erover en leer wat u kunt doen om die in blakende welstand te houden. In ieder geval een matige leefwijze, want overdaad schaadt. Genieten is prima, excessen zijn uit den boze.

 

In de werksfeer gaat het u voor de wind

Algemeen: U bent meestal naar buiten gericht en hebt niet zoveel op met zweverige types, maar dat is al een tijd aan het veranderen. Dat proces zet zich in 2016 voort. Die belangstelling voor het innerlijk heeft gevolgen voor familierelaties, die onder druk kunnen komen te staan. Houd dan maar eens het hoofd koel en het hart warm. Dat is de uitdaging waar de Steenbok het komende jaar voor staat. Nuchterheid koppelen aan een woelig gevoelsleven.

Liefde: De liefde zal ook dit jaar niet leiden tot vlammende passie en vurigheid, want alles blijft zo ongeveer bij het oude. Dat is niet saai, maar vertrouwd. Het accent ligt vooral in de sfeer van vriendschappen. Die worden hechter en er komen nieuwe bij. Dat dankt u aan uw loyaliteit en aandacht. Een Steenbok als vriend of vriendin is een vriendschap die in beton is gegoten. Wie nog op zoek is, slaagt het best bij een wassende, volle of nieuwe maan.

Geld: In geldzaken wilt u onafhankelijk zijn. Dat autonome gedrag is niet bevorderlijk voor samenwerking. Het is daarom mogelijk dat u op eigen houtje aan iets nieuws begint, want u hebt een fijne neus voor geld verdienen. U houdt ervan iets nieuws te lanceren of doet dat voor een ander. Dat dit vrijwel altijd goed gaat, is te danken aan uw financiële talent. U geniet ervan met geld om te gaan en ziet het als een serieus spel.

Carrière: In de werksfeer gaat het u voor de wind. Aanvankelijk verandert er niet zoveel, maar na medio september kunt u rekenen op bijval, eer en veel waardering. Dat wordt niet meteen uitgedrukt in klinkende munt, maar dat doet er ook niet zoveel toe. De erkenning is belangrijk. Als u zich inzet voor een goed doel met uw kennis en kunde bent u niet te verslaan. De contacten die u daar opdoet, helpen u ook vooruit.

Gezondheid: Let vooral op uw lichaamshouding, want als die bij voortduring verkeerd is, kan dat een bron van ongemak zijn door rugklachten. Persoonlijke verzorging mag niet worden verwaarloosd. Dat geldt voor gebit, huid en spijsverteringsorganen. U gaat er gemakshalve van uit dat het allemaal zal meevallen, maar om ziekte en kwalen te voorkomen is het goed op te letten en niet argeloos met uw lichaam om te gaan.

 

Af en toe moet u op uw tenen lopen

Algemeen: Nu u in de liefde een veilige haven bent binnengevaren (of dat dit jaar gaat doen) kunt u zich meer concentreren op een andere passie: uw werk en uw projecten. U slaagt er steeds beter in om in uw vriendenkring het kaf van het koren te scheiden en dat scheelt veel tijd en gedoe. U richt zich op intellectuele zaken en communicatie. Marketing wordt een soort hobby en die melange leidt tot een voorspoedig jaar, waarin u bereikt wat u al lang wilde.

Liefde: Het stof is neergedaald in de liefde, dus er heerst een soort weldadige rust, maar dat is schijn. Er zijn momenten, met name de twee zonsverduisteringen in 2016, die het kussen van romantiek weer zullen opschudden. Bij een stabiele relatie is dat slechts een lichte aardbeving. Is de relatie gebouwd op drijfzand, dan stort die in elkaar. Des te beter, want voortmodderen is geen optie. U blijft nieuwsgierig naar alles wat op dit gebied mogelijk  is.

Geld: Er lopen wolven in schaapskleren rond en het is aan u die te ontmaskeren. Doet u dat niet, dan kan dat uw portemonnee schaden. Financieel wordt het beter dan vorig jaar, maar het gaat niet vanzelf. U moet er flink aan trekken en niet achterover leunen. Dan kunt u in 2017 gaan oogsten. Een kwestie van de lange termijn dus. U gaat vooral online aan het werk en daar kunt u zich het komende jaar verder gaan ontplooien.

Carrière: Uw aanzien stijgt als u stevig doorstapt op de ingeslagen weg naar succes. Die weg is geplaveid met voetangels en klemmen en het zal enige moeite kosten die te ontwijken. Maar u bent een doordouwer, dus dat gaat lukken. Vooral op het gebied van liefdadigheid en aandacht voor de leefomgeving kunt u succes behalen. Af en toe moet u op uw tenen lopen, maar dat was u al gewend. Het vooruitzicht dat het op den duur beter wordt, is een stimulans.

Gezondheid: Emotionele gezondheid krijgt wat meer nadruk. Als het in uw hoofd op orde is, dan straalt dat door naar uw lichamelijk welbevinden. U kunt daar nog een handje bij helpen door extra te letten op goede voeding en met aandacht te eten. U bent een levensgenieter met een licht zwak voor genotmiddelen. Dat hoeft geen probleem te vormen als u zichzelf op gezette tijden herinnert aan uw voornemen om met zelfdiscipline uw leefpatroon aan te passen.

 

Er wordt dit jaar erg veel van u verwacht

Algemeen

Wie op zoek is naar een liefdespartner is al op de goede weg, maar zal de komende tijd nog meer kansen krijgen. Er is uitzicht op een romantische invulling. Dat gebeurt met vallen en opstaan, maar dat is niet erg. Het blijft spannend en enerverend tot de ware is gevonden. Wie een relatie heeft, zal zich daar niet al te veel om bekommeren, want in dat geval is de carrière belangrijker. Daar kan met overgave aan worden gewerkt.

Liefde: Het zijn vooral mensen met aanzien, status en een goed gevulde bankrekening die u aantrekken. De kans een affaire te beginnen aan – bijvoorbeeld – een vergadertafel of op een receptie is groter dan een match op een datingsite. Het wordt een jaar met bijzondere ontmoetingen, ook voor wie een relatie heeft. Die dynamiek is brandstof voor de ziel en daarom is het beter er ten volle van te genieten dan er een drama van te maken.

Geld: Van medio april tot en met juni is het beter geen dure aankopen te doen of te investeren. Dat is een onzekere periode. In geldzaken is het wat grillig. Het kan vriezen en dooien. Zorg voor enige reserve om een eventueel tekort op te vangen. Na de zomer kunt u wat meer experimenteren met geld  om uit te vinden wat de beste manier is om rendement te verkrijgen. Dat is niet zonder risico, maar dat hoort erbij.

Carrière: Er wordt dit jaar erg veel van u verwacht en die verwachting zult u moeten waarmaken. Er staat druk op uw prestaties, maar dat kan ook een prikkel zijn om er een schepje bovenop te doen. Uw omgang met belangrijke types kan u helpen, maar het komt toch vooral neer op uw eigen inzet en ijver. Dat zal niet onopgemerkt blijven, ook al zit u af en toe even bij de pakken neer. Toch doorgaan, het doel is dichterbij dan u denkt.

Gezondheid: U bent enigszins verslavingsgevoelig en als zich periodes van stress aandienen, kunt u de verleiding moeilijk weerstaan. Toch is het aan te bevelen het komende jaar wat meer op de consumptie van genotmiddelen te letten. Niet achteloos innemen, maar u realiseren wat de consequenties kunnen zijn. Voldoende slaap en rust is noodzaak om de druk van uw carrière en de stormpjes in uw gevoelsleven de baas te kunnen.