Horoscoop 16 t/m 22 december 2015

Wat zeggen de sterren deze week?

Liefde: De alledaagse praktijk dwingt u om uw drift te temperen, terwijl u beseft dat uw wilde dromen niet willen wijken. U kunt natuurlijk praten over de manier waarop uw leven ontwikkelt, maar het is niet slim om te volharden in iets zonder een solide basis. Geld: Verspil geen energie aan zaken met een onwaarschijnlijk doel. Ga voort op uw pad op een methodische manier, want dat garandeert de meeste vooruitgang. Dan ontvangt u de juiste steun. Gezondheid: Nog voor de feestdagen een lichte zuiveringskuur nemen en u bent helemaal klaar voor de overdaad van een culinaire Kerst. Na dat kuurtje eet u toch al minder.

 

Liefde: U doet er goed aan uw gevoelens te delen om te voorkomen dat de dynamiek in een relatie uit balans raakt. Als u problemen ondervindt met een partner, dan kunt u beter meebuigen dan terugvechten. Geld: Er is verandering op komst en dat zal ook de visie van anderen op u beïnvloeden. Denk niet dat u precies weet wat er gaat gebeuren. Accepteer de situatie zoals die is zonder de uitkomst te willen sturen. Gezondheid: Tegen de Kerst voelt u zich fitter en gezonder, vooral als u niet verzuimt om dagelijks wat oefeningen te doen om uw gewrichten soepel te houden.

 

Liefde : Als u vindt dat het leven u af en toe bij de keel grijpt, realiseer u dan dat dit van tijdelijke aard is. U bent in staat om uw originaliteit ook in de liefde ten volle te benutten. Geld: U hebt veel aan uw hoofd en het zal niet meevallen om alles tegelijkertijd te regelen. Toch kan die drukte u mentaal stimuleren. Denk strategisch en u plukt in 2016 de vruchten van uw inspanningen. Gezondheid: Nu kunt u terugkijken op wat er van die goede voornemens van destijds terecht is gekomen. Doel niet gehaald? Geen punt, gewoon opnieuw beginnen en dan wel volhouden.

 

Liefde: Het liefst zou u nu even volkomen onzichtbaar zijn. Dat kan niet verhinderen dat mensen u toch opmerken, omdat ze u zien als opwindender en blijmoediger dan u zichzelf voelt. Geld: Niet bij de pakken neerzitten als u niet tevreden bent over wat er dit jaar is bereikt. De kosmos heeft een goed geheugen en blijft u steunen als u flink doorzet en u niet van de wijs laat brengen. Gezondheid: U wordt gestuurd door een intuïtieve energie en zult gelukkiger zijn als u minder aandacht besteedt aan wat anderen denken en zich meer concentreert op de signalen vanuit uw hart.

 

Liefde: Zoek een balans tussen uw behoefte aan zekerheid en uw verlangen om uitdrukking te geven aan ongewone gevoelens. Vermijd extreme activiteiten om behendig in dat emotionele vaarwater te laveren. Geld: U boekt snel vooruitgang op weg naar een begeerlijk doel. Toch blijft het een kwestie van langere termijn, dus haast u niet. U gaat een carrièrepiek sowieso tegemoet. Gezondheid: U voelt zich deze week bijzonder energiek. Toch kunt u af en toe wegzinken in een melancholieke bui en wilt u zich afzonderen. Dat is niet zo vreemd vlak voor het afscheid van het oude jaar.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Liefde: U kunt anderen in verwarring brengen door in een zee van spontane acties te duiken. Gelukkig bent u nog tijdig in staat een reddingsvest aan te trekken. Maak uw omgeving wel duidelijk dat u voorbereid bent op alles wat op uw pad komt. Geld: U raakt echt niet uit de koers in geldzaken, maar u kunt wel nadenken over urgente ontwikkelingen. Gebruik uw gezonde verstand om uw hoofd boven water te houden. Gezondheid: De natuur sterft af, maar u bent toe aan een wederopstanding wat uw lichaam betreft. Wat dat betekent is een vraag waar u zelf het antwoord wel op weet.

 

Liefde: U bent een bron van inspiratie dankzij uw gemakkelijke manier van doen. Uw charme kan u parten spelen als u teveel aandacht schenkt aan de behoeftes van mensen die er een dubbele of geheime agenda op na houden. Geld: Bedenk dat het beter is om in het begin op de rem te trappen, dan om ergens aan te beginnen waar later geen houden meer aan is. U wilt iemand graag helpen, maar als u niet oplet belandt u van de wal in de sloot. Gezondheid: Dit is een mooie week voor een lichamelijke en geestelijke schoonmaak. Ontdoe u van gedachten en gewoontes die u belemmeren.

 

Liefde: Een emotionele ontmoeting kan verborgen gevoelens opeens weer naar boven brengen. Ga niettemin in op uitnodigingen en ontmoet nieuwe mensen. Het avontuur lonkt, trek u daarom niet terug. Geld: Deze week kan niet geheel volgens plan verlopen, dus houd niet krampachtig vast aan uw eigen plan en schema. Flexibel met zaken omgaan biedt een beter perspectief op vooruitgang. Gezondheid: U bent heus wel in staat om uw innerlijke stabiliteit te behouden, ook al gaat u mee in de dynamiek van de buitenwereld. Laat u dus niet overstuur maken door alles wat u leest en ziet.

 

Liefde: U wilt de laatste dagen van het jaar lichtvoetig tegemoet gaan, maar wat u doet kan een emotioneel effect op iemand kan hebben. Onbewuste patronen kunnen opspelen waardoor situaties uit de hand kunnen lopen. Geld: U loopt het risico dat u deze dagen teveel geld uitgeeft. De financiële vooruitzichten zijn prima, maar daar kunt u niet nu al een voorschot op nemen. Gezondheid: Geef vastberaden lucht aan verborgen gevoelens, want u krijgt er last van als u ze te lang geheim houdt. Daar is persoonlijke moed voor nodig, maar het is het verstandigste wat u kunt doen.

 

Liefde: Ook al komen er verrassingen op uw weg, de gebeurtenissen zullen u niet verstoren. Eigenlijk voelt u zich levendiger en romantischer dan ooit als u het onverwachte verwelkomt en het onbekende omarmt. Geld: Het lijkt erop dat u uw plannen op de valreep voor elkaar kunt krijgen, maar uiteindelijk zal het toch niet gemakkelijk zijn. Een uitkering kunt u besteden aan een aflossing van een schuld. Gezondheid: Er hangt een zwaar energieveld om u heen en die intensiteit zal toch een uitweg moeten vinden. Zorg voor ontspanning en verwen uzelf. Neem er de tijd voor.

 

Liefde: U kunt praktisch blijven denken terwijl u op een roze wolk drijft. Het kost u geen moeite om uzelf op een opwindende manier te uiten en toch met beide benen op de grond te blijven staan. Geld: U hebt grandioze invallen en die maken uw plannen steeds uitbundiger. U laat zich graag op sleeptouw nemen door die vooruitzichten, toch is het goed om uw ideeënstroom in te perken. Gezondheid: Neerslachtige gevoelens zijn in deze donkere dagen begrijpelijk. Vaak zijn het onverwerkte herinneringen. Laat ze komen en verteer ze, eventueel door ze op te schrijven.

 

Liefde: U balanceert op een slap koord tussen het oude en het nieuwe. U laat het zo gemakkelijk lijken dat uw geliefde uw pad respecteert. Haal diep adem, kijk niet naar beneden en ga langzaam op uw koord vooruit. Geld: U maakt snel vorderingen in geldzaken als u er nog even een schepje bovenop doet. Dat garandeert succes. Nu niet achterover leunen. Gezondheid: Dit is de tijd om te overdenken wat er dit jaar goed en fout is gegaan. U hebt de innerlijke rust. Die dankt aan uw capaciteit om u van tradities te bevrijden en uw opvatting over de toekomst te vormen.