Horoscoop 2 tot en met 8 december 2015

Wat zeggen de sterren deze week?

Liefde: U moet leren hoe u de liefdesweegschaal in balans krijgt. U schiet af en toe door en moet dan weer terugkrabbelen. Niet erg, zolang  u geen brokken maakt, ook al is dat risico er. Geld: U ontmoet iemand om aan uw riante netwerk toe te voegen. Sta open voor suggesties van deze persoon, want die kan u adviseren hoe u een financiële barrière kunt slechten. Dat contact kan ook nog eens een heel plezierige afloop kennen. Gezondheid: De drukte voor het Sinterklaasfeest eist lichamelijk zijn tol als u zichzelf niet in acht neemt. Maar daarom ruimte voor zoveel mogelijk rustige avonden.

 

Liefde: U hebt meer aan een relatie met sprankeling dan de keuze voor het gebaande pad. Dat initiatief mag ook weleens van uw kant komen. Een mooie week om daarover na te denken. Geld: U hebt de middelen om wat extra’s uit te geven en dat komt in deze dure tijd van pas. Maak het niet te dol, want het is niet het prijskaartje waar u indruk mee maakt. Wel uw intentie. Gezondheid: Na een periode van hard werken is het tijd om goed uit te rusten.  Laat u niet verleiden tot allerlei bezigheden. Achterover in de luie stoel, boek bij de hand, verder niets!

Liefde: U wandelt in de wolken, want uw aantrekkingskracht is groot. Hoe meer liefde u geeft, des te meer zult u ontvangen. Wees daar niet zuinig mee, maar laat het blijken. Geld: Er is licht aan het einde van de tunnel waar het uw penibele financiële situatie betreft. Uw  humeur en zelfvertrouwen hebben u geholpen, maar het kan nog even duren voordat u alles op de rit hebt. Met volharding gaat het lukken. Gezondheid: Eet gezonde maaltijden en dan liefst kleinere porties. Het aanbod van lekkernijen deze maand is onweerstaanbaar, maar beheers u toch maar.

Liefde: Het gras blijft nu eenmaal groener aan de andere kant van de heuvel. Dat is een fata morgana waar u graag op af zou willen gaan, maar als u het zou bereiken, blijkt het een luchtspiegeling. Geld: Valt de gulle Sint wat tegen? Blijf met beide benen op de grond en koester wat u hebt. Wat u niet hebt, is waarschijnlijk niet voor u bestemd, dus maak u daar niet druk over. Gezondheid: De alcoholische versnaperingen liggen deze feestmaand rijkelijk op de loer, maar dat is geen reden om te vaak en te diep in het glas te kijken. U weet zelf wel waarom.

Liefde: Als idealist hebt u hoge verwachtingen van de liefde, maar soms is het noodzakelijk die hooggestemde denkbeelden bij te stellen. De realiteit is weerbarstiger dan u denkt. Het leeft een stuk gemakkelijker als u de doornen op het amoureuze pad erkent. Geld: Er is financiële vooruitgang en die gaat in een sneltreinvaart. Dat blijkt vooral uit contacten buitenshuis deze week. Dus blijf niet thuis plakken. Gezondheid: Let vooral op uw rug en houding. Veel zitten is slecht. Beweeg, rek en strek en doe iedere dag van die ouderwetse gymnastiekoefeningen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Liefde: Niemand is perfect, ook uw partner niet. Dat geldt ook voor u, dus wees kritisch op uzelf. Open tegelijkertijd uw ogen voor uw omgeving en toon begrip voor een achterblijver die u nodig heeft. Geld: Wat meer geduld voor sommigen in uw directe omgeving voorkomt spanningen op geldgebied. U kunt best trots zijn op wat u bereikt, maar blijf liever bescheiden. Gezondheid: Vergeet niet om te ontbijten als u weer vol energie een nieuwe dag tegemoet spurt. Uw enthousiasme is aanstekelijk, maar niet iedereen kan dat bijbenen. Kijk ook eens achterom.

Liefde: In de liefde kan het even haperen. Dat zijn tijdelijke strubbelingen die niet mogen uitgroeien tot een probleemberg, dus blus ieder amoureus brandje zo snel mogelijk. En ruim de as meteen op. Geld: De reiskriebels gaan nu erg jeuken. Bereid u goed voor, want u wilt geen onaangename financiële verrassingen als u straks op reis gaat. Check alles grondig en voorkom zo teleurstelling. Gezondheid: Houd uw energiepeil goed in de gaten. Als dat laag is, lijken gewone dagelijkse dingen zwaar. Ga na hoe u weer op het normale, fitte niveau kunt komen.

Liefde: De werkvloer is de beste locatie voor romantiek. Op bedrijfsborrels kan de vonk zomaar overslaan. Of was het toch de waan van de wijn? Geld: Mercurius glimlacht naar u. Maak daar gebruik van, ook als u met iets bezig bent dat maar niet wil vlotten. Kiezen op elkaar en ga er stevig tegenaan. Gezondheid: U hebt uzelf meestal stevig in de hand, maar nu is het toch tijd om een slechte gewoonte af te zweren. U bent niet verslavingsgevoelig, maar een bepaalde gewoonte helpt u niet vooruit. Op eigen kracht kunt u veranderen, want u bent mentaal sterk.

Liefde: Uw hang naar bewondering kan overdreven vormen aannemen. Het is heerlijk om op handen te worden gedragen, maar daar hebt u anderen niet voor nodig. Dat kunt u zelf ook als u uw zelfbeeld in het juiste perspectief zet. Geld: Deze maand vliegt het geld uw portemonnee uit. U ligt daar niet wakker van, maar uw geliefde kan daar anders over denken. Zorg voor financiële harmonie. Gezondheid: Opeens wilt u op de fitnesstoer en de gezondheidsfreak uithangen. Ook daar ligt overdrijving op de loer. Plaats het in de juiste proporties. Dat maakt u aangenamer.

Liefde: De feestmaand kan aanleiding zijn voor liefdesperikelen en  spanningen. Haal in een Sinterklaasgedicht niet te fel uit naar een dierbare, want die kan dat heel anders opvatten dan u het heeft bedoeld. Geld: Doe alles weg wat u hindert of niet meer nodig hebt. Probeer een eventuele schuld zoveel mogelijk af te lossen om volgend jaar met een schone lei te beginnen. Gezondheid: Laat uw stemming niet beïnvloeden door de duisternis buiten. Die diepe zucht na een tegenvallend weerbericht kunt u beter achterwege laten. Richt uw aandacht op gezelligheid.

Liefde: In de liefde loopt u tegen een obstakel aan. Eromheen of eroverheen? Dat zal niet meevallen, het beste is er recht op aan te sturen en er dwars doorheen te gaan. Dat is de kortste weg naar een oplossing. Geld: Concentratie op geldzaken is nu aan de orde. Maak indruk op meerderen door een chique verschijning en sleep er een bonus of een salarisverhoging uit. Gezondheid: Diep ademhalen, een flinke aanloop nemen en dan op uw fitnessdoelstelling af. U merkt wel wat er daarna gebeurt en ook dat kunt u sturen in de richting die u voor ogen staat.

Liefde: De liefde bloeit en daardoor ziet u er aantrekkelijker uit dan ooit. Dat ontgaat ook de andere sekse niet. U hoeft daar weinig voor te doen. Het gebeurt gewoon. Geld: De sterren staan gunstig als u aan iets nieuws wilt beginnen. Succes ligt in het verschiet, maar bereid u voor op tegenwind, want als het gemakkelijk zou zijn, kan iedereen het. Gezondheid: Niet te haastig op uw doel (gewicht?) afstevenen dat u nog voor het eind van het jaar wilt bereiken, want dan maakt u fouten of ziet belangrijke gezondheidsaspecten over het hoofd.